marți, 20 februarie 2007

MESM si iarasi MESM...

Poli...este atat de bine si frumos ...incat nu-mi vine sa mai plec...

O intamplare care mi-a ramas vie in amintire are legatura cu materia mea preferata...MESM. Se facea ca dam colocviu...cu profa, o stim cu totii... fetita profului (cine altul decat profu de curs...cu totii in Poli...asa de tare tin unii la altii ca nu suporta sa stea prea departe... sa nu li se faca prea dor apoi...saracutii...). Nu trebuia sa stim foarte multe...decat sa refacem toate lucrarile, sa stim teoria, sa-i stim pe de rost forumlele de calcul al erorilor pentru osciloscop, sa-i suportam zbieretele interminabile prin care incerca sa ne comunice ca suntem prosti... sau poate nu... sa incercam sa terminam lucrarea si sa nu ne lase... ca de'... au napadit-o dracii si nu prea are astampar, trebuie sa si-i descarce pe cineva...
Cu toate astea, la laboratoare nu am invatat numai sa folosim un osciloscop, sa folosim limbajul ladder (lucruri care ne sunt cu adevarat folositoare)... Am mai invatat ca fetitei lu' tata ii place sa vorbeasca mult la telefon, ca o sa predea electronica, desi a urat-o toata viata...crede despre taicasu' ca este prost si bou...Parca era o vorba... aschia nu sare departe de trunchi... Lucruri care ne sunt indinspensabile in pregatire noastra ca viitori ingineri... nu?

But...'dont worry be happy'

luni, 19 februarie 2007

Artificii


In dreapta este un extract din cursul de Teoria Sistemelor, un exemplu clasic de artificii matematice inserate prin toate cursurile de matematica si fizica. Uita-te la prima si la ultima formula si incearca sa-ti dai seama care este legatura. (pauza). Cred ca ai fost printre singurii care au incercat sa descifreze misterul. Majoritatea, dintre noi, chiar daca ne prindem, memoram aceste prostii.

Unii profesori s-au pierdut atat de mult in calculele matematice incat pentru ei este mult mai important sa nu gresesti derivari si formule trigonometrice complicate decat sa intelegi teoria.

vineri, 9 februarie 2007

Teme EGC

1. Desenati si rotiti poligoane in plan.
2. Desenati si rotiti cuburi in spaţiu (Java)
3. Desenati si rotiti cuburi in spatiu (OpenGL)
4. Desenati si rotiti cuburi in spaţiu. Adăugaţi lumini.
5. Desenati si rotiti cuburi in spatiu. Adaugati lumini. Adăugaţi plimbare printre cuburi.

Hm. Cineva are o lipsă crunta de imaginatie. Sunt curios, in anul IV vom desena si roti hipercuburi?

luni, 5 februarie 2007

MESM

Un clip semnificativ cam cum se invata la poli la unele examene: http://www.youtube.com/watch?v=yj61vA7JuY8.

Nu prea aveam chef sa dau MESM-ul, nu invatasem tot si nici nu aveam partialul luat. Ma gandeam ca o sa-l pic, dar n-a fost sa fie asa. Am fost dat afara pentru ca nu aveam carnetul de student la mine. Ma gandesc, o fi carnetul o masura de protectie ca nu cumva cineva sa mearga in locul unui alt student la examenul de MESM? Sunt curios, cam cat castiga unul care memoreaza manualul de utilizare a unui osciloscop?

sâmbătă, 3 februarie 2007

Conform http://dexonline.ro/corect.php pluralul cuvantului "orar" este "orare" si nu "orarii".