miercuri, 30 ianuarie 2008

Feedback

Exista un sistem prin care studentii pot sa-si spuna parerea sub anonimat. Dar se pare ca parerea unui student nu conteaza atat de mult cand nu este intarita de alte 49 pareri asemanatoare. Sa-l citez pe Razvan Deaconescu:

"Este însă o problemă. Sistemul "viciat" în care ne aflăm va spune că 50 de feedback-uri sunt nerelevante (din 330 de studenţi în anul 4). Aşa că ... daţi feedback. Cu cât mai mult feedback cu atât mai mari şansele să se schimbe lucrurile la presiunea celor două "echipe" de mai sus.

Din păcate, anul trecut doar 46 de persoane din 160 au dat feedback la RC (o singură serie). Vă rog insistent, nu repetaţi "prezenţa" scăzută la feedback de anul trecut şi daţi feedback. Dacă prea puţină lume dă feedback, şansele ca acesta să se considere în sistemul "viciat" actual nu sunt foarte mari. Spuneţi-vă păsul la RC, SO, BD, SSC, PM. Nu rataţi nimic. Cu suportul consistent al feedback-ului vostru, mediocritatea amintită de Alex mai sus va fi atacată."


Sarind peste faptul ca fiecare dintre noi avem o opinie diferita, rog studentii la Poli sa completeze aceste formulare. Multumesc.

miercuri, 9 ianuarie 2008

Regie, cartierul nimanui

Regie, cartierul nimanui

D-na rector Ecaterina Andronescu, stirea de mai sus e un motiv suficient de bun sa inchideti (mutati) cluburile din Regie? Sau nu aveti suficienta putere politica? Sau afacerea cu cluburile e profitabila si pentru dumneavoastra?

Logica este irelevanta

Ma pregateam de mult sa scriu un post despre RC, dar asteptam sa se termine semestrul. Azi dimineata am primit suficiente motive sa nu mai astept. Voi scrie despre incapacitatea colectivului didactic de a accepta opiniile studentilor.

Primul lucru ar fi laboratorul un avem o regula indoielnica: se da un test, daca il pici esti dat afara. Scopul e admirabil: cresterea calitatii predarii (in sala raman doar studentii care au citit laboratorul inaintea orei). Mijlocul e ilegal si abuziv: sunt mai multe articole din regulament si carta unviersitara care interzic acest lucru. Unii din colegii mei care s-au simtit ofensati au incercat sa discute cu Razvan Rughinis despre acest lucru. Singurul lucru pe care l-au primit au fost niste contra-argumente ale unui om care nu poate recunoaste ca a gresit. Pana la urma au invins morile de vant.

Al doilea lucru e legat de examen. Se pare ca la examen avem voie doar cu cartea noastra de retele (fie Tanembaum, fie suportul de laborator - daca nu ma insel amandoua au fost traduse/redecatate de catre profesori/studenti ai Politehnicii). Nu pot sa-mi aduc notitele mele (nici nu am), nu pot sa imprumut o carte (decat daca e nesemnata), nu pot sa xeroxez. Pot doar sa cumpar una din carti. As cumpara Tanembaum (desi pariez ca e o traducere de 2 bani), dar n-am banii necesari, deci ramane suportul de laborator. Doar ca m-am saturat sa dau bani pe carti fara valoare doar ca sa am un avantaj la examen. M-am saturat de cartile de pe rafturi care isi asteapta sfarsitul in tomberonul de reciclat hartii.

M-am saturat de raspunsurile evazive a celor de la RC si de modul cum trateaza sugestiile studentilor. M-am saturat de conceptia ca studentul nu are niciodata dreptate. Si m-am saturat sa fim luati peste picior cu fraze de genul: "/me goes to get popcorn".

La sfarsit citez un coleg: "Exista o vorba din popor care spune "Cand multa lume iti zice ca esti beat, e bine sa te duci la culcare", iar daca nu ati urmat inca modulul de pedagogie din facultate vi-l recomand cu caldura. Exista acolo concepte cum ar fi transparenta, obiectivitatea si nu in ultimul rand, bunul simt."

Update: In legatura cu cartea, situatia s-a rezolvat pana la urma. Fiecare student a avut pe masa un manual de laborator. Mie, cel putin, mi-a prins foarte bine.