vineri, 29 februarie 2008

multumesc

Multumesc domnule profesor Iorga pentru cursul de programare in care ati uitat sa le mentionati studentilor ca in C exista macrouri!

joi, 14 februarie 2008

sfarsit sesiune...

Nici nu stiu ce sa zic. Aveam cateva idei saptamana asta, dar parca nu mai sunt atate bune. Sa zic putin despre cursuri (in dreapta numarul de ore alocate pentru invatat):


  • Sisteme de Operare - bestial, ce-ar fi sa mai fie materii la care sa obtin maxim numai din timpul anului. 0h

  • Baze de Date - util cursul, mi-a conturat ideile despre asa-zisii "programatori web". doar ca, precum spunea cineva, "respiram plictiseala". sa-mi amintesc sa scriu un post despre discutiile mele cu proful. 6h

  • Retele Locale de Calculatoare, Structura Sistemelor de Calcul - cat de cat logice, mi-era frica ca voi toci 2.000 de slide-uri, dar a fost relativ lejer. nu merita sa mergi la cursuri :). 20h fiecare

  • Proiectarea cu Microprocesoare - nu stiu ce sa spun. am cam dat-o in bara cu proiectul si examenul. au fost anumite motive de sanatate, dar cred ca se poate lua nota mare foarte usor. important e sa te coordonezi cu timpul. ?h

  • Masurari Electronice si Sisteme de Masura - ca intre popi (pentru cine nu stie bancul: eu spuneam ceva, proful isi facea cruce; proful spunea ceva eu imi faceam cruce). nu credeam ca o sa zic asta, dar proful e super de treaba (cel putin a fost astazi) - cred ca nu mi-a citit blogul.

miercuri, 13 februarie 2008

Ghinion

Citez de pe un forum:

"eu am avut nesansa sa fac cele 3( Prog. Calc, SDA, POO) cu Moraru( pe toate 3 !!! smile ) deci va dati seama ce placere pe capul meu."


Mi s-a facut mila.

luni, 11 februarie 2008

BuDa

Gasisem urmatoarea propozitie matematica prin cursul e BD (impreuna cu demonstratia)

Propozitie: Fie R o schema de relatie, F multimea de dependente asociata si X, Y ⊆ R.
Atunci X → Y se poare deduce din F daca si numai daca Y ∈ X+

Demonstratia acestei propozitii se gaseste in literatura de specialitate.


Intrebarea mea e: eu ce citesc pentru examenul de maine? Beletristica? Istoria pe scurt a bazelor de date?

Blogu' lui Sevi

Blogu' lui Sevi. Niste parodii funny despre Poli.

sâmbătă, 9 februarie 2008

SSC si memorarea

Citat din cursul de SSC (e pe primele slide-uri din cateva sute).

"Ceea ce nu este (neaparat) necesar in (acest) curs:
– Excel, Word, Web browsing, Invatare pe de rost"

Astept cu nerabdare examenul :)

marți, 5 februarie 2008

Logica este irelevanta 2

Se facea ca dadeam examenul de PM martea trecuta si cu noi mai dadea o grupa examenul de AC (Arhitectura Calculatoarelor?). La un moment dat un asistent incepe sa le explice ce trebuie sa faca la problema (consta dintr-un program in verilog) si printre altele zice (nu-mi amintesc exact citatul, dar e pe aproape): "Logica (n.r. cum ati gandit) nu este importanta. Important e sintaxa. Daca ati gandit prost vi se scade mai putin decat daca ati scris programul prost."

Update (10x Radu): Citatul exact este: "Greselile de logica nu vor fi depunctate prea mult. Mai important este sa nu aveti greseli de sintaxa sau de implementare."