duminică, 30 noiembrie 2008

dilema electorală

http://alegeriparlamentare2008.ro/emain/articolul/830129/Politehnica-sediu-electoral-pentru-PSD-VIDEO

Știa sau nu știa doamna rector că în cantina Leu niște studenți s-au gândit să-i facă o surpriză și să o sprijine în campania electorală?

duminică, 16 noiembrie 2008

Salvați JEG-ul

Acum vreo două săptămâni m-am dus cu doi colegi in JEG să bem și noi ceva. Am văzut petiția și tabelul pe care l-am semnat, dar n-am știut (cel putin până astăzi) povestea [0]. M-am gândit eu că nu vor să facă parc în locul JEG-ului :).

ps. La legătura de mai jos este și o petiție online, semnați-o dacă vreți să susțineți JEG-ul.

[0] http://metropotam.ro/La-zi/2008/11/art7198450664-Studentii-nu-vor-sa-renunte-la-JEG/

vineri, 14 noiembrie 2008

blestemul opționalelor

Ca și mulți dintre voi v-ați întrebat ca și mine de ce nu avem mai multe opționale? Administrativ, Poli nu suportă nu sistem similar 'liberal arts' precum unele universități din Ivy League din State.

Sincer, după un semestru și un o lună de specializări îmi pare rău că există opționale: problema alegerii. Semestrul trecut am fost forțat îmi a alege două din cel puțin trei cursuri ce mi le doream; semestrul acesta m-am confruntat cu o dilemă asemănătoare. Aș putea zice că sistemul nu este suficient de flexibil. Ce bine ar fi fost să-mi fi luat Interfețe Evoluate în locul MESM-ului; parcă aș fi spamat puțin google-ul. (apropo, si MESM-ul era oficial tot un curs opțional; alternativa era ceva mai trist).

Când se discuta ce opționale să ne alegem, am auzit mulți colegi căutând materii gen SASN (adică materii unde implicarea e minimă și performanțele maxime). Alt exemplu e BD care prosperă în rândul studenților de anul 4 (să fim serioși, nici bunica nu are ce învăța la porcăria aia de materie). Dacă am fi avut mai mult opționale probabil că unele cursuri mai grele (PT (mai nou CPL), SO, PSO, LPD, PRC, etc) n-ar mai fi existat (și așa C3 pare pe cale de dispariție). Faceți comparație între cursul nostru de CPL și cel de la Berkeley de unde am împrumutat limbajul anul acesta. Cursul de la Berkeley e infinit mai ușor (apropo, acum chiar mă bucur că am dat la poli) din cauza, presupun, opționalelor.

Să vă spun o poveste de la anul 4. Anul acesta a apărut o nouă direcție (C5?) și cu această direcție noi cursuri. Unul din cursuri este Managementul Proiectelor Software din a cărui echipă fac parte. Nu știu cât seamănă cu cursul Floricăi Moldovanu, Ingineria Programării, dar 110 studenți au crezut că gradul de dificultate va fi același. După prima săptămână când s-a aflat cine sunt laboranții studenții au început să se retragă: momentan mai sunt 66 de studenți (puțin peste jumate). Motivul? bănuiesc ca dificultatea proiectului de laborator: implementarea de către o semigrupă a unui board-game. Doresc să aflu și alte motive.

Atât timp cât mulți studenți vor doar diploma și conducerea facultătii refuză să admită mai puțin de 500 elevi în an opționalele nu sunt o soluție viabilă.

ps. vizitați site-urile de la secțiunea 'Interfețe evoluate'.

joi, 6 noiembrie 2008

legături

Probabil că în următoarea perioadă voi avea multe comentarii cu link către site-uri făcute pentru cursul interfețe evoluate. Așa că... trimiteți-mi un mail pentru a vă pune legătura direct de pe prima pagină.

Am auzit că dă bine la trafic dacă vorbesc puțin de motocicliști :). Acum câteva zile am asistat în campusul poli la o cursă de mașini și ceva spectacole cu roți de motocicletă în flăcări (nu, nu era Studențiada). Știți voi, ca la întâlnirile de motocicliști adevărați: benzina era scoasă din rezervor și turnată pe roată iar în timp ce roata se învârtea la turație maximă cineva îi dădea foc (Ghost Rider, dar doar pe roata din spate). N-am avut aparatul de fotografiat mine, dar poate cineva care fotografiase citește blogul și partajeaza câteva poze cu noi.

miercuri, 5 noiembrie 2008

4.5 milioane de euro

În ediția de luni 27 octombrie 2008 a ziarului Ring (nu mă întrebați de ce citesc Ring) la pagina 5 la secțiunea 'Pe scurt' era un articol:


Investiții private în Politehnică

Investițiile companiilor private în Universitatea Politehnica din București depășesc deja cifra de 4,5 milioane de euro și conducerea instituției se așteaptă ca această cifră să crească în anii următori. Prin intermediul acestui parteneriat, companiile încearcă să-și asigure forța de muncă, mai ales că numărul inginerilor a scăzut drastic în ultima perioadă. (A.D).


Vi se pare mare/mică această sumă?

ps. Din păcate știrea nu apare în ediția online și nici nu am găsit sursa ei.