joi, 30 octombrie 2008

"caldura" din poli

Mesajul unei colege preluat de pe c2009@googlegroups.com

poate sunt eu nebuna si voua va e cald in poli. dar eu deger. si as prefera sa nu. asa ca am fost azi si l-am intrebat pe secretar (decanul era ocupat. si era o pauza si n-am avut timp sa-l astept) cine e responsabil cu pornitul caloriferelor in poli. A zis ca administratorul dar de fapt nu el decide ci probabil din rectorat.. nu stia nici el clar. Anyway planul meu e urmatorul:

  • o cauta pe draga noastra rectora (habar n-am femininul de la rector si nici nu vreau sa ma corectati; daca ma interesa forma corecta cautam pe google) si o intreb ce naiba poate sa faca sa fie cald in salile de curs si in camine

  • daca 1 doesnt solve the issue printez 100 de pagini cu un mesaj gen vrem caldura si il lipesc prin rectorat

  • intr-o ultima instanta o sa vin la facultate in semn de protest cu un calorifer electric si un prelungitor cu cablu super lung (asta ca sa nu stau mereu langa priza neaparat.. ma mut cu caloriferul dupa mine unde e loc in sala). Mi se pare interesanta imaginea studentului care trebuie sa vina la facultate cu laptopul dupa el (nu sunt suficiente calculatoare), cu scaunul (nu sunt scaune --in colab cel putin-- si de pe alea care sunt risti sa-ti rupi gatul), si cu caloriferul. Genial!


ps: in caz ca nu stiati in biroul secretarului si in cel al decanului exista in prize calorifere electrice si e numai bine. Au fost cele mai calduroase 10 minute petrecute in poli in ultima luna.
Apropo, daca nu stiati, ceausescu a inventat o regula cum ca nu se da drumul la caldura pana nu sunt 3 nopti consecutive temperatura sub 10 grade si ieri ala de la radet la tv spunea cu nonsalanta intrebat de ce nu s-a dat drumul la caldura ca regula spune ca trebuie 3 zile sub 10 grade si nu au fost. Regula cui? A lui ceausescu? Nice going pinky!!!!


Oli Ardelean


Interesanta idee. Eu am sa vin cu perna ca la cursul de SPRC se doarme prost pe banci.

Update: cica luni se da drumul la caldura (10x vlad pentru informatie).

marți, 28 octombrie 2008

fara restanta si media peste 8.50

'fara restanta si media peste 8.50' este criteriul pentru ca un student sa fie asistent.

uitasem, oficial nu exista studenti asistenti la nicio materie. oficial cineva tine o groaza de ore, pregateste toate laboratoarele (eventual la mai multe materii) si sta de dimineata pana seara la facultate.

neoficial la unele materii (printre care so, rc, cpl, mps, poo (mai nou), mn (ce-mi amintesc si eu)) laboratoarele sunt tinute de niste studenti din ani mai mari care cateodata nu au peste 8.5 nici macar la materia respectiva, dar sunt entuziasmati si pasionati (deobicei le lipseste organizarea, dar de asta se ocupa cei cu mai multa experienta precum RD).

sa ne imaginam o facultate fara studenti-asistenti. sa ne imaginam laboratoarele de EEA (vechiul DCE/SCD/CIL?) fara Daniel Rosner (:)). sau sa ne imaginam cursul de compilatoare fara evaluarea automata pentru care Lucian a investit doua nopti sa faca vmchecker-ul sa mearga. faceti o pauza de 5 secunde :).

si acum intrebari pentru cititori (sper ca cel cu idea sa fie unul dintre ei):


  • ce reprezinta criteriul respectiv? linia intre studentii destepti si cei... mai putin preocupati?

  • de ce nu exista un criteriu asemanator la admiterea in facultate? am auzit ca anul asta a intrat cam cine a vrut. ma duc sa ma uit pe liste, sa nu zic prostii.



ps. eu indeplinesc conditia din titlu, dar si asa mi se pare stupida.