marți, 25 martie 2008

alta poveste

Ca tot vorbeam de comunicare sa scriu ce mi s-a intamplat in sesiune. Pentru ca n-am putut sa ajung cand era programat examenul meu de BD a trebuit sa vb cu profu' sa-l dau separat. Am incercat sa dau de el la birou, apoi printr-un mail si intr-un final ma decid sa-i dau telefon. Stiu ca nu e bine sa suni profesorii pentru ca au si ei o viata personala si ca duminica la ora 3 nu este ora ideala, dar am zis: what the heck, tre' sa-mi dau examenul. Si-l sun. Raspunde, ii spun cine sunt si ce vreau si cam atat, ca incepe sa protesteze. Intr-un final ma cheama a doua zi la facultate unde ma ia la o discutie in care ma face (nu personal, s-a referit la studenti in general) defect (ca nu sunt la cu taxe), anagramat (pentru ca n-am stiut la ce s-a referit cand mi-a atribuit adjectivul de 'postulat') si altele. Discutia nu era discutie, orice incercam sa zic il provoca asa ca am tacut in gura gandidu-ma cand e cazul sa-i dau o injuratura si sa plec (nu l-as fi injurat cu voce tare, doar as fi plecat). Inainte sa depaseasca acea limita mi-a fixat data de examen si m-a lasat sa plec.

6 comentarii:

Irina spunea...

Sigur "anagramat"? Şi daca tot pun întrebări... sunt curioasă cum a folosit cuvântul 'postulat' ca şi adjectiv...

Alexandru spunea...

convorbirea a fost mai lunga si mai elaborata decat am povestit aici. ma luase cu ceva de genul "postulat este un adjectiv, o parte de vorbire precut a postula este un verb ce tine de predicat". Apoi a alunecat spre lucrarile studentilor care nu respecta gramatica pe care am uitat-o din gimnaziu si asa mai departe.

Irina spunea...

Păi întrebam pentru că eu nu prea văd "postulat" ca fiind adjectiv. E ori verb ori substantiv (din câte ştiu).

Anyway, prima mea întrebare rămâne... mă refer la faptul că "anagramat" vine de la "a anagrama" = a schimba ordinea literelor unui cuvânt pentru a obţine alt cuvânt. Cred că acolo era mai degrabă vorba de "agramat" = (persoană) care face greşeli elementare de limbă; ignorant, incult.

miChou spunea...

măi Irina, când trebuie să schimbe de pe rusă pe română mai anagramează şi omu' literele, ce ai cu el >:)

Alexandru spunea...

irina, acum imi dau seama de ceea ce spui... ai dreptate, agramat e cuvantul, dar imi amintesc bine ca a folosit anagramat. posibil sa ma insel. am sa corectez in post.

Respawned spunea...

Se scrie "what the heck" nu "... hack".