joi, 20 martie 2008

cum sa ai ultimul cuvant (sau cum sa nu ascultam sugestiile studentilor)

E seara si ma chinui la tema 1 la PT. Pe lista de discutii un coleg intreaba ceva ce era ambiguu in enuntul temei. La cererea colegului si a mea sa modifice enuntul unul din asistenti domnul profesor Virgil Palanciuc (o fire belicoasa) ne raspunde:


  • "Din cate stiu eu, se pot face materii care nu au forum si lista de discutii, si totusi dau teme si note >:)
    Sa stii, eu asa am dat toate temele - pe enunturi incomplet specificate, si fara sa am ocazia sa pun prea multe intrebari. Ca deh, net-ul nu era la fel de raspandit. Deeeci - nu e absurd, nu?"


    Nu e absurd sa am o tema neclara :-S ?!

  • "Una e sa pui o intrebare incercand sa clarifici ceva, si alta e sa pui o intrebare retorica, fara sa astepti raspuns, ca sa ii "demonstrezi" celuilalt ca e varza. Si cu asta, subiectul se incheiie, orice continuare se va lasa cu excluderea de pe lista."

    Mi-am permis sa-i raspund ca nu mi-a placut amenintarea lui.



Mesajul meu: "E preferabil sa eliminati ambiguitatile, mai ales daca ele au fost sesizate de catre studenti. Din cate stiu eu, se pot scrie programe care sa evalueze expresii fara sa foloseasca paranteze (limbajul de asamblare nu foloseste prea multe paranteze, nu-i asa?), deci lipsa lor nu e absurda. In plus e o chestie stiuta ca C, Python, Java se chinuie sa intregreze UNICODE in limbaje (si nu numai ascii), dar totusi nu cred ca vom fi depunctati ca ne limitam la ASCII."

Am uitat sa precizez ca trebuie sa elimine ambiguitatile din textul problemei. Probabil am presupus ca e normal.

Pana la urma am facut haz de necaz pe #upb-pt:

<A> care contribuie e op
<A> ca sa pota da kick la trolli
<voodoo_child> eu sunt voluntar
<voodoo_child> ce e ala troll ? (eu?)
<A> poate intra palanciuc
<A> si incepe sa bage goatse
<A> =troll
<B> "taci si-nghite :)" asta e motto-ul de anu asta de la PT?
<voodoo_child> :))
<voodoo_child> lui palanciuc ii dam op daca raspunde la intrebari?
<A> e dusmanu
<B> nu, ca ne da ban


Update: Dreptul de a scrie pe lista mi-a fost revocat. Citez din mailul lui Virgil Palanciuc:
Acum, m-ai pus intr-o dilema. Pe de o parte, intentiile tale nu au fost rele, doar te-ai trezit aiurea in rolul de 'justitiar', si ai scris pe grup in loc sa-mi scrii mie. Pe de alta parte am spus ceva (fix ce ai citat tu), si nu-mi place sa vorbesc degeaba.
Solutia "de compromis" e ca nu mai ai dreptul de a posta pe grup pana trece deadline-ul de la tema asta. Poti posta intrebari pe forum, poti citi grupul in continuare. Dupa ce trece deadline-ul - poti sa-mi trimiti mail sa-ti dau drepturi la loc, in caz ca uit.


Update: Ce gafa eram sa fac: aseara intentionam sa ma duc la prof sa discut despre acest incident. Doar ca astazi din intamplare ca pe proful de PT il cheama Virgil Palanciuc. Acum cand ma gandesc cat de caraghios as fi fost, ma pufneste rasul.

Update: Pana la urma lucrurile s-au calmat. Probabil ca si eu ar trebui sa-mi cer scuze :).
BTW - ti-am redat dreptul de a posta.
No hard feelings, sper :)
Am recitit mesajul meu initial (la care ai raspuns tu), si a fost mai "dur" decat intentionasem eu, probabil de-aia te-ai si simtit obligat sa raspunzi. Eu am vrut doar sa fie o "rugaminte" de a inceta discutia, era deja un inceput de flame acolo (si crede-ma, deja recunosc flame-urile, fix asta era chiar daca probabil tu nu asta ai intentionat). Pe viitor, o sa am mai mare grija cand postez mesaje de acest gen :)

No hard feelings :)

2 comentarii:

Monica spunea...

Ce cretin ...God!

"Ia pune mama mana si invata ,ca asa era pe vremea noastra, n-aveam tehnologii din astea.. "

Virgil Palanciuc spunea...

he, Alex, acu' am gasit blog postul asta a tau...inca ma mai crezi o fire belicoasa? :) In fine, e drept ca atunci am reactionat cam prea "violent", da' trag nadejde ca intre timp ai inteles si de ce.

Monica, mai usor cu judecatile de valoare, mereu exista 2 parti ale unei povesti, ar trebui sa stii asta. La momentul respectiv eu incercam sa protejez de un nou "flame" niste asistenti care faceau "munca vonuntara" de ani de zile (ca onor statul roman nu plateste suficient ca sa existe angajati in poli pt. a tine materiile). Nu cred ca iti imaginezi cat e de greu sa faci an dupa an munca de asistent, rupandu-ti din timpul tau liber cu familia/prietenii, zicandu-ti ca "o faci pentru binele unor studenti", care in schimb nu par a arata nici o apreciere pt. eforturile tale (*). De altfel, de-aia e tot mai greu de gasit asistenti, de-aia eu am renuntat la curs intr-un final - motivatia lipseste aproape cu desavarsire. Nu zic, se fac destule greseli (de neevitat la urma urmelor dat fiind ca activitatea asta e mai mult un "hobby", si nu un "full time job" cum ar fi fost normal) - da' cand esti atacat destul de violent si pe chestii minore de genul "nu ati precizat daca expresiile au paranteze sau nu/ nu ati precizat daca textul e ASCII sau UNICODE".... well, uneori mai cedezi si sari calul cand raspunzi. Sunt sigur ca nici tu nu esti mereu calma si echilibrata :)

(*) feedback-ul pozitiv nu lipseste, dar de obicei vine mult mai tarziu, la sfarsitul semestrului si dupa.