vineri, 25 aprilie 2008

feedback so

la so, am dat studentilor sa completeze un feedback (l-am completat si eu pentru pso si nu mi-a placut, dar e alta poveste).

printre altele am gasit cateva remarci interesante:

  • "Cate ore acordati so-ului pe saptamana? 48h"
    • Sa vedem (pe zi, media estimativa facuta in interval de o saptamana): 8h somn, 7h so, 2h facultate, 5h gatit/mancat/cumparaturi/chestii personale, 1h prin trafic (deplasare acasa-facultate), 1h invatat pentru alte materii. Poor guy/girl. La mine mai intra citit mailuri/feeds, frecat menta, dentistul, pseudo-slujbele, chatul, filmele, etc (nu intru in detalii personale).


  • "Temele trebuie sa fie mai usoare. Nu toata lumea vrea sa devina programator."
    • De ce ai mai dat la Poli/Calculatoare? Eu cand m-am inscris stiam ca o sa devin "software engineer". In anul I,II ziceam ca nu vreau sa ma fac mecanic/fizician/electronist/matematician. Daca zic ca nu vreau sa ma fac nici programator, atunci cred ca mi-am gresit facultatea. Crunt. Ar fi trebuit sa incerc ase-ul, filosofia (well, nu eu :)), istoria, etc.



Nu inteleg de ce unii se plang ca nu vom lua in considerare feedbackurile. Le luam, dar unele pareri chiar sunt pura vrajeala. In plus feedbackurile nu sunt considerate individual ci statistic. Daca multi din studentii mei spun ca predau ingrozitor de prost sau ca n-ar mai trebui sa fumez in laborator probabil am sa citesc mai bine laboratorul si am sa ies pe culoar. Dar daca imi spune ca materia este grea (si nu datorita asistentilor/profesorilor) atunci nu putem decat sa fim multumiti.

ps. Chiar nu fumez in laborator, era doar ipotetic. Nu fumez tigari.

5 comentarii:

razvan784 spunea...

> Nu fumez tigari.
Dar ce fumezi? :)

Temele la SO nu sunt /chiar asa de/ grele si sunt chiar misto. Doar ca n-am avut chef de ele. Sunt foarte relevante pentru ceea ce-nseamna software engineering. Doar ca n-am avut chef de ele. Filosofia de notare e cea mai tare, poate si de-asta n-am prea avut chef de ele. SO rules, tocmai de-asta mi-am si ales PSO. Iar A&C este o facultate grea, pentru care nu-ti ajung 8 ore pe zi. Si asa si trebuie sa fie.

Monica spunea...

Imi place al doilea feedback :))
Poate vrea omul un pic de career counselling ;)

Alexandru spunea...

@ret 784: pipă :) (câteodată)

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

fumezi marihuana? :-)

Legat de al doilea raspuns: poate omul vrea sa se faca sysadmin/netadmin sau tester. N-ai vazut de exemplu ce disperati sunt cei de la Adobe cu mega postul ala de QA Manager? (daca-mi aduc eu bine aminte)

Si pentru ca tot ai adus vorba de greutate, e vorba si de stilul in care se fac unele lucruri. Eu uneori aveam impresia ca am invatat mai multe in liceu cand nu ma freca nimeni la cap, decat in facultate. Cum imi spunea si un asistent odata: "se dau teme la kilogram pentru ca nu toata lumea e pasionata si in felul asta o mare masa de oameni va invata totusi ceva". Uite mie PT-ul mi s-a parut o porcarie cu toate regulile alea tampite; SO-ul a fost ok pt ca ma pricepeam :-) Daca vroiam sa rezolv niste probleme si atata tot, ma angajam, nu veneam la facultate. Studentul trebuie sa vina la facultate ca sa invete, inclusiv de la ai sai colegi.

Unul din lucrurile, pe care ar trebui sa le afli la sfarsitul cursului/laboratorului tau, e cat de mult au reusit sa invete din el. Au invatat ceva sau ba? Si de asemenea, daca li se pare util ce au invatat sau din contra, astfel incat cursuri precum DCE sau vechituri gen grafica cu AWT, in loc de Swing sa devina istorie.

PS: eu nu mai am nevoie de anonimat, ca am terminat de ceva vreme facultatea, insa cred ca unii studenti ar dori sa poate comenta anonim pe marginea unor subiecte. Poate modifici setarile blog-ului.