duminică, 18 ianuarie 2009

dilema

De ce studentii pleaca de la prezumtia ca asistentii/profesorii sunt niste persoane diabolice?

9 comentarii:

Unknown spunea...

Pentru că un student proaspăt intrat consideră că la facultate nu trebuie să faci nimic, pentru că majoritatea studenților actuali nu vor decât diploma de la final, etc.

Dragos spunea...

Asta e situatia. Nu ai ce face. Intrebarea pe care trebuie sa ti-o pui este: "Cum fac studentii sa inteleaga ca asistentii nu sunt persoane diablolice?"

miChou spunea...

@Dragoş: dai în ei până pricep >:)
Glumesc desigur :)

Alexandru spunea...

@mihai: nu e vorba de asta. cei de care zic sunt studenti buni. numai ca inloc sa se streseze cu tema, au chef de polimici.

bine ca inca sunt student, si-i inteleg (pacat ca nu e reciproc).

Anonim spunea...

de ce se numeste blogul asta "de ce urasc poli?" :)
nu ai plecat si tu de la aceeasi prezumtie? gresesc? daca nu gresesc ar trebui sa raspunzi tu la intrebare mai intai:)

Alex spunea...

Pentru ca in anii mici (1-2) se intalnesc cu personaje gen Pusca, Saracin Saracin, Cupcea, in timp ce profesorii si asistentii normali sunt o minoritate.
De unde generalizeaza foarte usor.

Iar apoi, in anii mari aplica regula "cine s-a fript cu ciorba, sufla si-n iaurt".

Anonim spunea...

E o concepție bine înrădăcinată, încă de pe vremea lui Nenea Nicu (ba chiar un pic dinaintea lui). Conform ei, profesorul e (în viziunea elevului/studentului) cel care pedepsește, dă cu parul, pică, taie, mănâncă studenți pe pâine.

Din păcate, concepția asta există și în mintea unora dintre profi. Am rămas perplex când am auzit din gura unui profesor universitar cuvintele: „Dar văd că sunteți foarte cuminți”. Pe lângă faptul că a sunat ca la grădiniță, denotă și modul ăsta de gândire.

Bogdan spunea...

Niciodata, pardon de ceva timp ( de cand am crescut si am devenit mai tolerant si intelegator - dupa anu 1 de fac ) nu plec de la premisa asta. Tot timpul am incercat sa vad ce este mai bun la un profesor/om ( oricare ar fi el ). Daca pe parcurs am gasit mai multe lucruri rele decat bune asta e, fiecare are problemele lui. Nu pretind ca scoala sa ma scoata bun de pus pe piata muncii, de aceea nu ma agit prea mult cand nu invat foarte multe de la un prof. Cand un prof nu ma satisface, ma documentez singur de pe net (wiki, gugal, cursuri ... - cateva din functiile cu adevarat benefice/folositoare ale internetului ). Sa fiti sanatosi !

Alexandru spunea...

@vlad: multumesc pentru idee. imi voi face timp sa expun conflictul student/asistent. da' trebuie sa ma gandesc mai mult, si deocamdata n-am inspiratia necesara. as vrea sa cred ca exista o modalitate in care sa nu existe aceste conflicte.