duminică, 30 noiembrie 2008

dilema electorală

http://alegeriparlamentare2008.ro/emain/articolul/830129/Politehnica-sediu-electoral-pentru-PSD-VIDEO

Știa sau nu știa doamna rector că în cantina Leu niște studenți s-au gândit să-i facă o surpriză și să o sprijine în campania electorală?

duminică, 16 noiembrie 2008

Salvați JEG-ul

Acum vreo două săptămâni m-am dus cu doi colegi in JEG să bem și noi ceva. Am văzut petiția și tabelul pe care l-am semnat, dar n-am știut (cel putin până astăzi) povestea [0]. M-am gândit eu că nu vor să facă parc în locul JEG-ului :).

ps. La legătura de mai jos este și o petiție online, semnați-o dacă vreți să susțineți JEG-ul.

[0] http://metropotam.ro/La-zi/2008/11/art7198450664-Studentii-nu-vor-sa-renunte-la-JEG/

vineri, 14 noiembrie 2008

blestemul opționalelor

Ca și mulți dintre voi v-ați întrebat ca și mine de ce nu avem mai multe opționale? Administrativ, Poli nu suportă nu sistem similar 'liberal arts' precum unele universități din Ivy League din State.

Sincer, după un semestru și un o lună de specializări îmi pare rău că există opționale: problema alegerii. Semestrul trecut am fost forțat îmi a alege două din cel puțin trei cursuri ce mi le doream; semestrul acesta m-am confruntat cu o dilemă asemănătoare. Aș putea zice că sistemul nu este suficient de flexibil. Ce bine ar fi fost să-mi fi luat Interfețe Evoluate în locul MESM-ului; parcă aș fi spamat puțin google-ul. (apropo, si MESM-ul era oficial tot un curs opțional; alternativa era ceva mai trist).

Când se discuta ce opționale să ne alegem, am auzit mulți colegi căutând materii gen SASN (adică materii unde implicarea e minimă și performanțele maxime). Alt exemplu e BD care prosperă în rândul studenților de anul 4 (să fim serioși, nici bunica nu are ce învăța la porcăria aia de materie). Dacă am fi avut mai mult opționale probabil că unele cursuri mai grele (PT (mai nou CPL), SO, PSO, LPD, PRC, etc) n-ar mai fi existat (și așa C3 pare pe cale de dispariție). Faceți comparație între cursul nostru de CPL și cel de la Berkeley de unde am împrumutat limbajul anul acesta. Cursul de la Berkeley e infinit mai ușor (apropo, acum chiar mă bucur că am dat la poli) din cauza, presupun, opționalelor.

Să vă spun o poveste de la anul 4. Anul acesta a apărut o nouă direcție (C5?) și cu această direcție noi cursuri. Unul din cursuri este Managementul Proiectelor Software din a cărui echipă fac parte. Nu știu cât seamănă cu cursul Floricăi Moldovanu, Ingineria Programării, dar 110 studenți au crezut că gradul de dificultate va fi același. După prima săptămână când s-a aflat cine sunt laboranții studenții au început să se retragă: momentan mai sunt 66 de studenți (puțin peste jumate). Motivul? bănuiesc ca dificultatea proiectului de laborator: implementarea de către o semigrupă a unui board-game. Doresc să aflu și alte motive.

Atât timp cât mulți studenți vor doar diploma și conducerea facultătii refuză să admită mai puțin de 500 elevi în an opționalele nu sunt o soluție viabilă.

ps. vizitați site-urile de la secțiunea 'Interfețe evoluate'.

joi, 6 noiembrie 2008

legături

Probabil că în următoarea perioadă voi avea multe comentarii cu link către site-uri făcute pentru cursul interfețe evoluate. Așa că... trimiteți-mi un mail pentru a vă pune legătura direct de pe prima pagină.

Am auzit că dă bine la trafic dacă vorbesc puțin de motocicliști :). Acum câteva zile am asistat în campusul poli la o cursă de mașini și ceva spectacole cu roți de motocicletă în flăcări (nu, nu era Studențiada). Știți voi, ca la întâlnirile de motocicliști adevărați: benzina era scoasă din rezervor și turnată pe roată iar în timp ce roata se învârtea la turație maximă cineva îi dădea foc (Ghost Rider, dar doar pe roata din spate). N-am avut aparatul de fotografiat mine, dar poate cineva care fotografiase citește blogul și partajeaza câteva poze cu noi.

miercuri, 5 noiembrie 2008

4.5 milioane de euro

În ediția de luni 27 octombrie 2008 a ziarului Ring (nu mă întrebați de ce citesc Ring) la pagina 5 la secțiunea 'Pe scurt' era un articol:


Investiții private în Politehnică

Investițiile companiilor private în Universitatea Politehnica din București depășesc deja cifra de 4,5 milioane de euro și conducerea instituției se așteaptă ca această cifră să crească în anii următori. Prin intermediul acestui parteneriat, companiile încearcă să-și asigure forța de muncă, mai ales că numărul inginerilor a scăzut drastic în ultima perioadă. (A.D).


Vi se pare mare/mică această sumă?

ps. Din păcate știrea nu apare în ediția online și nici nu am găsit sursa ei.

joi, 30 octombrie 2008

"caldura" din poli

Mesajul unei colege preluat de pe c2009@googlegroups.com

poate sunt eu nebuna si voua va e cald in poli. dar eu deger. si as prefera sa nu. asa ca am fost azi si l-am intrebat pe secretar (decanul era ocupat. si era o pauza si n-am avut timp sa-l astept) cine e responsabil cu pornitul caloriferelor in poli. A zis ca administratorul dar de fapt nu el decide ci probabil din rectorat.. nu stia nici el clar. Anyway planul meu e urmatorul:

  • o cauta pe draga noastra rectora (habar n-am femininul de la rector si nici nu vreau sa ma corectati; daca ma interesa forma corecta cautam pe google) si o intreb ce naiba poate sa faca sa fie cald in salile de curs si in camine

  • daca 1 doesnt solve the issue printez 100 de pagini cu un mesaj gen vrem caldura si il lipesc prin rectorat

  • intr-o ultima instanta o sa vin la facultate in semn de protest cu un calorifer electric si un prelungitor cu cablu super lung (asta ca sa nu stau mereu langa priza neaparat.. ma mut cu caloriferul dupa mine unde e loc in sala). Mi se pare interesanta imaginea studentului care trebuie sa vina la facultate cu laptopul dupa el (nu sunt suficiente calculatoare), cu scaunul (nu sunt scaune --in colab cel putin-- si de pe alea care sunt risti sa-ti rupi gatul), si cu caloriferul. Genial!


ps: in caz ca nu stiati in biroul secretarului si in cel al decanului exista in prize calorifere electrice si e numai bine. Au fost cele mai calduroase 10 minute petrecute in poli in ultima luna.
Apropo, daca nu stiati, ceausescu a inventat o regula cum ca nu se da drumul la caldura pana nu sunt 3 nopti consecutive temperatura sub 10 grade si ieri ala de la radet la tv spunea cu nonsalanta intrebat de ce nu s-a dat drumul la caldura ca regula spune ca trebuie 3 zile sub 10 grade si nu au fost. Regula cui? A lui ceausescu? Nice going pinky!!!!


Oli Ardelean


Interesanta idee. Eu am sa vin cu perna ca la cursul de SPRC se doarme prost pe banci.

Update: cica luni se da drumul la caldura (10x vlad pentru informatie).

marți, 28 octombrie 2008

fara restanta si media peste 8.50

'fara restanta si media peste 8.50' este criteriul pentru ca un student sa fie asistent.

uitasem, oficial nu exista studenti asistenti la nicio materie. oficial cineva tine o groaza de ore, pregateste toate laboratoarele (eventual la mai multe materii) si sta de dimineata pana seara la facultate.

neoficial la unele materii (printre care so, rc, cpl, mps, poo (mai nou), mn (ce-mi amintesc si eu)) laboratoarele sunt tinute de niste studenti din ani mai mari care cateodata nu au peste 8.5 nici macar la materia respectiva, dar sunt entuziasmati si pasionati (deobicei le lipseste organizarea, dar de asta se ocupa cei cu mai multa experienta precum RD).

sa ne imaginam o facultate fara studenti-asistenti. sa ne imaginam laboratoarele de EEA (vechiul DCE/SCD/CIL?) fara Daniel Rosner (:)). sau sa ne imaginam cursul de compilatoare fara evaluarea automata pentru care Lucian a investit doua nopti sa faca vmchecker-ul sa mearga. faceti o pauza de 5 secunde :).

si acum intrebari pentru cititori (sper ca cel cu idea sa fie unul dintre ei):


  • ce reprezinta criteriul respectiv? linia intre studentii destepti si cei... mai putin preocupati?

  • de ce nu exista un criteriu asemanator la admiterea in facultate? am auzit ca anul asta a intrat cam cine a vrut. ma duc sa ma uit pe liste, sa nu zic prostii.



ps. eu indeplinesc conditia din titlu, dar si asa mi se pare stupida.

luni, 29 septembrie 2008

edu.myadobe.ro

Saptamana vor aparea pe edu.myadobe.ro in fiecare zi cate un articol despre experienta mea de intern la Adobe intr-un serial numit 'Cafeaua lui Tase'.

Enjoy

Uitasem, acolo gasiti si articolul lui miChou pe aceeasi tema.

miercuri, 17 septembrie 2008

ingineria programarii

> ar trebui sa ni se predea ceva despre asta, la IP macar
proprietate intelectuală, licențe (cu explicații în legătură cu
fiecare, interacțiuni și posibilități de utilizare în produse
comerciale closed-source), bugzilla, svn/git/mercurial, mailing lists
& mail etiquette sunt doar o parte din chestiile care ar trebui
urmărite la IP.


n-am inteles niciodata de ce la ip s-au predat toate acele modele de dezvolatare a softwareului (cascada, spirala, etc) ce au fost demonstrate in practica ca esueaza. despre ultimul hype, scrum,
as fi vrut sa invat pe langa toate lucrurile citate mai sus.

un coleg mi-a sugerat http://producingoss.com/en/index.html si o recomand si eu mai departe. faceti-va fituici, folositi telefonul, orice, dar nu invatati la ip si cititi cartea de care v-am zis. n-o sa regretati.

uitati ca v-am incurajat sa copiati. nu eu, doamna profesoara.

Update:
De la Cristian alte doua carti si un post:

marți, 16 septembrie 2008

distrugeti gardurile

10:10, in fata la ONX doi tipi prizau gardul. Cu un cutit adunau vopseaua de pe gard, o faceau liniute si o trageau pe nas printr-un tub de hartie. Nu cred ca era vreun drog interzis, pentru ca ar trebui sa fii drogat ca sa prizezi in mijlocul Regiei.

10:11, cineva a dat gol.

sâmbătă, 9 august 2008

speed run

Eu alerg regulat (sau cel putin incerc) prin campus. Initial am lucrat la distanta pana am atins 10km (cand am alergat in jurul Lacului Morii), iar acum incerc sa-mi maresc viteza. Stiu ca mai sunt studenti in regie care alearga si ar fi misto daca am face concursuri de viteza :).

Sunt vreo 4 trasee (masurate de mine pe wikimapia):
  • unul foarte scurt de 0.7km

  • unul mediu de 1.8km

  • unul mediu de 2.4km

  • unul lung de 3.2km


Un concurs ar trebui sa dureze cel mult 30m (recordul personal pe distanta de 3.2km este de 16m si 20s, dar daca alerg incet fac cam 20m).

Cineva interesat?

ps. Poate va intrebati: singura mea problema cu cainii din campus a fost ca au latrat odata la mine cand am trecut printre ei. Nu am fost alergat, nu am fost muscat, etc. Asta nu inseamna ca nu sunt atent si nu mi-e putin teama de ei. (Exista o mica alta poveste pe care am s-o relatez intr-un alt post.)

vineri, 4 iulie 2008

incurajati sa copiem?

Va rog sa completati urmatorul formular si sa-l transmiteti mai departe. Mai multe pareri conteaza in totdeauna.

Aici este un mail standard (numele de jos schimba-l dupa placul tau).




Salut,

Cu toții știm că în facultatea noastră (și nu numai) se copiază: la examene cu servite, telefoane - de pe pdf/fotografii/handsfree, fițuici, cu stilouri cu cerneală specială, de la colegul de lângă, etc., se copiază sau cumpără teme [1], se cumpără lucrări de diplomă, etc.

Unul dintre profesorii noștri și-a exprimat părerea despre acest fenomen [2], presa urmărește fenomenul în facultăți [3] și licee [4].

Pentru a putea discuta această problemă cu conducerea facultății avem nevoie de feedback-ul vostru: vă rugăm să răspundeți (completând formularul [0]) la următoarea întrebare: "Credeți că profesorii încurajează (implicit sau explicit) copiatul? (include copiatul și cumpăratul temelor)".

Parerea ta conteaza!

[0] http://spreadsheets.google.com/viewform?key=pIjIVmY5a3pOPtZ7GT95sKg&hl=en
[1] http://deceurascpoli.blogspot.com/2008/06/teme-pe-bani.html
[2] http://cursuri.cs.pub.ro/pipermail/pso/2008-July/002734.html
[3] http://www.cotidianul.ro/studentii_plagiatori_se_cred_mai_cinstiti_decat_colegii_lor-49175.html
[4] - orice ziar, ediţiile din săptămânile în care se dă BAC-ul

Ne cerem scuze dacă acest mesaj a ajuns la tine pe mai multe căi. Scopul nostru este să aflăm părerea tuturor studenților din facultate (din primul an până la doctoranzi şi absolvenţi).

Multumesc,
Alexandru & prietenii

--
"Copying your homework is bad... selling it is bad, mkay? So don't do selling or copying because is bad, mmmkay?" - Mr. Mackey

duminică, 29 iunie 2008

luni, 23 iunie 2008

teme pe bani

aparuse o discutie pe lista noastra de discutii. cineva vroia sa cumpere o tema, iar curajul lui de a fi deschis fata de o seria intreaga a starnit diferite opinii (si alte cereri). chestia ca platesti pe cineva sa-ti faca o tema e clasica. am colegi care fac, am avut si eu ocazia (dar nu si timpul la momentul respectiv). mi s-au cerut teme si la so (unde am fost laborant), dar acolo am refuzat din principiu. e o intreaga industrie. ma gandeam impreuna cu cativa colegi sa facem un site gen rent-a-coder. s-ar putea face bani frumosi, iar avantaje sunt de ambele parti. poate in cazul asta mai multi studenti s-ar tine de facultate si nu s-ar mai angaja 1.5xfull-time.

hai sa facem un chestionar:
1. cam cat costa o tema (indica si materia)?
2. esti deacord sa face un site ce faciliteaza vandutul temelor?

raspund eu primul:
1.
sisteme de operare - 150-300 lei
proiectarea sistemelor de operare - 200-400 lei
protocoale de comunicatii - 80 lei

2.
evident :)

Update: Desi nu am copiat ideea, se pare ca deja s-a incercat a fi pusa in practica: http://interfeteevoluate.com/. (10x PA08).

Update: Sa strangem datele:
proiectarea translatoarelor - 550-600 lei
proiectarea sistemelor de operare - 200-400 lei
sisteme de operare - 150-300 lei
arhitectura sistemelor de calcul - 150-300 lei
interfete evoluate - 150-200 lei
protocoale de comunicatii - 100-200 lei
metode numerice - 100-200 lei
programarea calculatoarelor - 50-100 lei
utilizarea sistemlor de operare - 50-80 lei

Update:
placuta la proiectarea cu microcontrolere - 350 lei

nu mai rupeti ciuperca

va rog, nu mai rupeti ciuperca aia care tot creste in buda. e si ea o planta, are si ea o viata, face umbra la gandaci, si da putina culoare caminului. nu cred ca e buna de mancat.

vineri, 9 mai 2008

din nou cu dezinsectia

avusesem niste treaba in oras si cand m-am intors pe culoar il recunosc pe ala cu dezinsectia (v-am mai povestit de el de vreo 2-3 ori). faza ca acum mai era cu un tovaras si bateau la usa ca nesimtitii si daca nu raspundea nimeni incercau sa intre. mi s-a parut scandalos. am intrat in camera si am astepat sa bata, n-am raspuns... si am vazut cum cineva a apasat pe clanta. cat de idioti? doar au vazut cand am intrat in camera.

luni, 5 mai 2008

dilema

când am plecat vineri (pentru o săptamană de vacanță facută cadou de poli) m-am dus să plătesc căminul pe aprilie. 98 lei. când m-am intors astăzi am văzut un afiș cu plata pentru luna mai: termen limita 2 mai. 120 lei. păi știți, ăia care luați banii în regie, noi am fost în vacantă până astăzi, 4 mai. sunt curios: câți studenți au știut și au plătit la timp?

vineri, 25 aprilie 2008

feedback so

la so, am dat studentilor sa completeze un feedback (l-am completat si eu pentru pso si nu mi-a placut, dar e alta poveste).

printre altele am gasit cateva remarci interesante:

  • "Cate ore acordati so-ului pe saptamana? 48h"
    • Sa vedem (pe zi, media estimativa facuta in interval de o saptamana): 8h somn, 7h so, 2h facultate, 5h gatit/mancat/cumparaturi/chestii personale, 1h prin trafic (deplasare acasa-facultate), 1h invatat pentru alte materii. Poor guy/girl. La mine mai intra citit mailuri/feeds, frecat menta, dentistul, pseudo-slujbele, chatul, filmele, etc (nu intru in detalii personale).


  • "Temele trebuie sa fie mai usoare. Nu toata lumea vrea sa devina programator."
    • De ce ai mai dat la Poli/Calculatoare? Eu cand m-am inscris stiam ca o sa devin "software engineer". In anul I,II ziceam ca nu vreau sa ma fac mecanic/fizician/electronist/matematician. Daca zic ca nu vreau sa ma fac nici programator, atunci cred ca mi-am gresit facultatea. Crunt. Ar fi trebuit sa incerc ase-ul, filosofia (well, nu eu :)), istoria, etc.



Nu inteleg de ce unii se plang ca nu vom lua in considerare feedbackurile. Le luam, dar unele pareri chiar sunt pura vrajeala. In plus feedbackurile nu sunt considerate individual ci statistic. Daca multi din studentii mei spun ca predau ingrozitor de prost sau ca n-ar mai trebui sa fumez in laborator probabil am sa citesc mai bine laboratorul si am sa ies pe culoar. Dar daca imi spune ca materia este grea (si nu datorita asistentilor/profesorilor) atunci nu putem decat sa fim multumiti.

ps. Chiar nu fumez in laborator, era doar ipotetic. Nu fumez tigari.

sâmbătă, 5 aprilie 2008

cumparam notite, cumparam notite

Credeati ca la numai la noi profesorii "vand" cartile studentilor santajandu-i la examen? Cititi acest post si dati-va cu parerea. Daca as fi in State, n-as avea probleme fiindca n-am mai luat notite din anul II, dar ma gandesc la colegii mei de la care mi-am xeroxat cursurile :(.

marți, 25 martie 2008

alta poveste

Ca tot vorbeam de comunicare sa scriu ce mi s-a intamplat in sesiune. Pentru ca n-am putut sa ajung cand era programat examenul meu de BD a trebuit sa vb cu profu' sa-l dau separat. Am incercat sa dau de el la birou, apoi printr-un mail si intr-un final ma decid sa-i dau telefon. Stiu ca nu e bine sa suni profesorii pentru ca au si ei o viata personala si ca duminica la ora 3 nu este ora ideala, dar am zis: what the heck, tre' sa-mi dau examenul. Si-l sun. Raspunde, ii spun cine sunt si ce vreau si cam atat, ca incepe sa protesteze. Intr-un final ma cheama a doua zi la facultate unde ma ia la o discutie in care ma face (nu personal, s-a referit la studenti in general) defect (ca nu sunt la cu taxe), anagramat (pentru ca n-am stiut la ce s-a referit cand mi-a atribuit adjectivul de 'postulat') si altele. Discutia nu era discutie, orice incercam sa zic il provoca asa ca am tacut in gura gandidu-ma cand e cazul sa-i dau o injuratura si sa plec (nu l-as fi injurat cu voce tare, doar as fi plecat). Inainte sa depaseasca acea limita mi-a fixat data de examen si m-a lasat sa plec.

joi, 20 martie 2008

cum sa ai ultimul cuvant (sau cum sa nu ascultam sugestiile studentilor)

E seara si ma chinui la tema 1 la PT. Pe lista de discutii un coleg intreaba ceva ce era ambiguu in enuntul temei. La cererea colegului si a mea sa modifice enuntul unul din asistenti domnul profesor Virgil Palanciuc (o fire belicoasa) ne raspunde:


  • "Din cate stiu eu, se pot face materii care nu au forum si lista de discutii, si totusi dau teme si note >:)
    Sa stii, eu asa am dat toate temele - pe enunturi incomplet specificate, si fara sa am ocazia sa pun prea multe intrebari. Ca deh, net-ul nu era la fel de raspandit. Deeeci - nu e absurd, nu?"


    Nu e absurd sa am o tema neclara :-S ?!

  • "Una e sa pui o intrebare incercand sa clarifici ceva, si alta e sa pui o intrebare retorica, fara sa astepti raspuns, ca sa ii "demonstrezi" celuilalt ca e varza. Si cu asta, subiectul se incheiie, orice continuare se va lasa cu excluderea de pe lista."

    Mi-am permis sa-i raspund ca nu mi-a placut amenintarea lui.



Mesajul meu: "E preferabil sa eliminati ambiguitatile, mai ales daca ele au fost sesizate de catre studenti. Din cate stiu eu, se pot scrie programe care sa evalueze expresii fara sa foloseasca paranteze (limbajul de asamblare nu foloseste prea multe paranteze, nu-i asa?), deci lipsa lor nu e absurda. In plus e o chestie stiuta ca C, Python, Java se chinuie sa intregreze UNICODE in limbaje (si nu numai ascii), dar totusi nu cred ca vom fi depunctati ca ne limitam la ASCII."

Am uitat sa precizez ca trebuie sa elimine ambiguitatile din textul problemei. Probabil am presupus ca e normal.

Pana la urma am facut haz de necaz pe #upb-pt:

<A> care contribuie e op
<A> ca sa pota da kick la trolli
<voodoo_child> eu sunt voluntar
<voodoo_child> ce e ala troll ? (eu?)
<A> poate intra palanciuc
<A> si incepe sa bage goatse
<A> =troll
<B> "taci si-nghite :)" asta e motto-ul de anu asta de la PT?
<voodoo_child> :))
<voodoo_child> lui palanciuc ii dam op daca raspunde la intrebari?
<A> e dusmanu
<B> nu, ca ne da ban


Update: Dreptul de a scrie pe lista mi-a fost revocat. Citez din mailul lui Virgil Palanciuc:
Acum, m-ai pus intr-o dilema. Pe de o parte, intentiile tale nu au fost rele, doar te-ai trezit aiurea in rolul de 'justitiar', si ai scris pe grup in loc sa-mi scrii mie. Pe de alta parte am spus ceva (fix ce ai citat tu), si nu-mi place sa vorbesc degeaba.
Solutia "de compromis" e ca nu mai ai dreptul de a posta pe grup pana trece deadline-ul de la tema asta. Poti posta intrebari pe forum, poti citi grupul in continuare. Dupa ce trece deadline-ul - poti sa-mi trimiti mail sa-ti dau drepturi la loc, in caz ca uit.


Update: Ce gafa eram sa fac: aseara intentionam sa ma duc la prof sa discut despre acest incident. Doar ca astazi din intamplare ca pe proful de PT il cheama Virgil Palanciuc. Acum cand ma gandesc cat de caraghios as fi fost, ma pufneste rasul.

Update: Pana la urma lucrurile s-au calmat. Probabil ca si eu ar trebui sa-mi cer scuze :).
BTW - ti-am redat dreptul de a posta.
No hard feelings, sper :)
Am recitit mesajul meu initial (la care ai raspuns tu), si a fost mai "dur" decat intentionasem eu, probabil de-aia te-ai si simtit obligat sa raspunzi. Eu am vrut doar sa fie o "rugaminte" de a inceta discutia, era deja un inceput de flame acolo (si crede-ma, deja recunosc flame-urile, fix asta era chiar daca probabil tu nu asta ai intentionat). Pe viitor, o sa am mai mare grija cand postez mesaje de acest gen :)

No hard feelings :)

marți, 4 martie 2008

la, la, la

Aseara ma uitam la un episod din StarTrek, TNG: Darmok la care m-a intrigat un mod de comunicare printr-un limbaj metaforic. Ideea era asa: vorbitorii nu foloseau o gramatica (precum cea a limbii romane) pentru exprimare ci exemple din mitologia lor.

Astazi cand am ajuns de la facultate, in regie rasunau vocalizele unui tigan afon. O alta forma de comunicare, neinteleasa de altfel. Un amic de-al meu, odata a spus: 'pentru fete, am o limita de prostie cand le agat. Daca depaseste peste acea limita, renunt'. Pentru mine cand vine vorba de muzica manelele nu intra in categoria de muzica pe care o pot asculta, si cu atat mai putin vocalize.

vineri, 29 februarie 2008

multumesc

Multumesc domnule profesor Iorga pentru cursul de programare in care ati uitat sa le mentionati studentilor ca in C exista macrouri!

joi, 14 februarie 2008

sfarsit sesiune...

Nici nu stiu ce sa zic. Aveam cateva idei saptamana asta, dar parca nu mai sunt atate bune. Sa zic putin despre cursuri (in dreapta numarul de ore alocate pentru invatat):


  • Sisteme de Operare - bestial, ce-ar fi sa mai fie materii la care sa obtin maxim numai din timpul anului. 0h

  • Baze de Date - util cursul, mi-a conturat ideile despre asa-zisii "programatori web". doar ca, precum spunea cineva, "respiram plictiseala". sa-mi amintesc sa scriu un post despre discutiile mele cu proful. 6h

  • Retele Locale de Calculatoare, Structura Sistemelor de Calcul - cat de cat logice, mi-era frica ca voi toci 2.000 de slide-uri, dar a fost relativ lejer. nu merita sa mergi la cursuri :). 20h fiecare

  • Proiectarea cu Microprocesoare - nu stiu ce sa spun. am cam dat-o in bara cu proiectul si examenul. au fost anumite motive de sanatate, dar cred ca se poate lua nota mare foarte usor. important e sa te coordonezi cu timpul. ?h

  • Masurari Electronice si Sisteme de Masura - ca intre popi (pentru cine nu stie bancul: eu spuneam ceva, proful isi facea cruce; proful spunea ceva eu imi faceam cruce). nu credeam ca o sa zic asta, dar proful e super de treaba (cel putin a fost astazi) - cred ca nu mi-a citit blogul.

miercuri, 13 februarie 2008

Ghinion

Citez de pe un forum:

"eu am avut nesansa sa fac cele 3( Prog. Calc, SDA, POO) cu Moraru( pe toate 3 !!! smile ) deci va dati seama ce placere pe capul meu."


Mi s-a facut mila.

luni, 11 februarie 2008

BuDa

Gasisem urmatoarea propozitie matematica prin cursul e BD (impreuna cu demonstratia)

Propozitie: Fie R o schema de relatie, F multimea de dependente asociata si X, Y ⊆ R.
Atunci X → Y se poare deduce din F daca si numai daca Y ∈ X+

Demonstratia acestei propozitii se gaseste in literatura de specialitate.


Intrebarea mea e: eu ce citesc pentru examenul de maine? Beletristica? Istoria pe scurt a bazelor de date?

Blogu' lui Sevi

Blogu' lui Sevi. Niste parodii funny despre Poli.

sâmbătă, 9 februarie 2008

SSC si memorarea

Citat din cursul de SSC (e pe primele slide-uri din cateva sute).

"Ceea ce nu este (neaparat) necesar in (acest) curs:
– Excel, Word, Web browsing, Invatare pe de rost"

Astept cu nerabdare examenul :)

marți, 5 februarie 2008

Logica este irelevanta 2

Se facea ca dadeam examenul de PM martea trecuta si cu noi mai dadea o grupa examenul de AC (Arhitectura Calculatoarelor?). La un moment dat un asistent incepe sa le explice ce trebuie sa faca la problema (consta dintr-un program in verilog) si printre altele zice (nu-mi amintesc exact citatul, dar e pe aproape): "Logica (n.r. cum ati gandit) nu este importanta. Important e sintaxa. Daca ati gandit prost vi se scade mai putin decat daca ati scris programul prost."

Update (10x Radu): Citatul exact este: "Greselile de logica nu vor fi depunctate prea mult. Mai important este sa nu aveti greseli de sintaxa sau de implementare."

miercuri, 30 ianuarie 2008

Feedback

Exista un sistem prin care studentii pot sa-si spuna parerea sub anonimat. Dar se pare ca parerea unui student nu conteaza atat de mult cand nu este intarita de alte 49 pareri asemanatoare. Sa-l citez pe Razvan Deaconescu:

"Este însă o problemă. Sistemul "viciat" în care ne aflăm va spune că 50 de feedback-uri sunt nerelevante (din 330 de studenţi în anul 4). Aşa că ... daţi feedback. Cu cât mai mult feedback cu atât mai mari şansele să se schimbe lucrurile la presiunea celor două "echipe" de mai sus.

Din păcate, anul trecut doar 46 de persoane din 160 au dat feedback la RC (o singură serie). Vă rog insistent, nu repetaţi "prezenţa" scăzută la feedback de anul trecut şi daţi feedback. Dacă prea puţină lume dă feedback, şansele ca acesta să se considere în sistemul "viciat" actual nu sunt foarte mari. Spuneţi-vă păsul la RC, SO, BD, SSC, PM. Nu rataţi nimic. Cu suportul consistent al feedback-ului vostru, mediocritatea amintită de Alex mai sus va fi atacată."


Sarind peste faptul ca fiecare dintre noi avem o opinie diferita, rog studentii la Poli sa completeze aceste formulare. Multumesc.

miercuri, 9 ianuarie 2008

Regie, cartierul nimanui

Regie, cartierul nimanui

D-na rector Ecaterina Andronescu, stirea de mai sus e un motiv suficient de bun sa inchideti (mutati) cluburile din Regie? Sau nu aveti suficienta putere politica? Sau afacerea cu cluburile e profitabila si pentru dumneavoastra?

Logica este irelevanta

Ma pregateam de mult sa scriu un post despre RC, dar asteptam sa se termine semestrul. Azi dimineata am primit suficiente motive sa nu mai astept. Voi scrie despre incapacitatea colectivului didactic de a accepta opiniile studentilor.

Primul lucru ar fi laboratorul un avem o regula indoielnica: se da un test, daca il pici esti dat afara. Scopul e admirabil: cresterea calitatii predarii (in sala raman doar studentii care au citit laboratorul inaintea orei). Mijlocul e ilegal si abuziv: sunt mai multe articole din regulament si carta unviersitara care interzic acest lucru. Unii din colegii mei care s-au simtit ofensati au incercat sa discute cu Razvan Rughinis despre acest lucru. Singurul lucru pe care l-au primit au fost niste contra-argumente ale unui om care nu poate recunoaste ca a gresit. Pana la urma au invins morile de vant.

Al doilea lucru e legat de examen. Se pare ca la examen avem voie doar cu cartea noastra de retele (fie Tanembaum, fie suportul de laborator - daca nu ma insel amandoua au fost traduse/redecatate de catre profesori/studenti ai Politehnicii). Nu pot sa-mi aduc notitele mele (nici nu am), nu pot sa imprumut o carte (decat daca e nesemnata), nu pot sa xeroxez. Pot doar sa cumpar una din carti. As cumpara Tanembaum (desi pariez ca e o traducere de 2 bani), dar n-am banii necesari, deci ramane suportul de laborator. Doar ca m-am saturat sa dau bani pe carti fara valoare doar ca sa am un avantaj la examen. M-am saturat de cartile de pe rafturi care isi asteapta sfarsitul in tomberonul de reciclat hartii.

M-am saturat de raspunsurile evazive a celor de la RC si de modul cum trateaza sugestiile studentilor. M-am saturat de conceptia ca studentul nu are niciodata dreptate. Si m-am saturat sa fim luati peste picior cu fraze de genul: "/me goes to get popcorn".

La sfarsit citez un coleg: "Exista o vorba din popor care spune "Cand multa lume iti zice ca esti beat, e bine sa te duci la culcare", iar daca nu ati urmat inca modulul de pedagogie din facultate vi-l recomand cu caldura. Exista acolo concepte cum ar fi transparenta, obiectivitatea si nu in ultimul rand, bunul simt."

Update: In legatura cu cartea, situatia s-a rezolvat pana la urma. Fiecare student a avut pe masa un manual de laborator. Mie, cel putin, mi-a prins foarte bine.