joi, 14 februarie 2008

sfarsit sesiune...

Nici nu stiu ce sa zic. Aveam cateva idei saptamana asta, dar parca nu mai sunt atate bune. Sa zic putin despre cursuri (in dreapta numarul de ore alocate pentru invatat):


  • Sisteme de Operare - bestial, ce-ar fi sa mai fie materii la care sa obtin maxim numai din timpul anului. 0h

  • Baze de Date - util cursul, mi-a conturat ideile despre asa-zisii "programatori web". doar ca, precum spunea cineva, "respiram plictiseala". sa-mi amintesc sa scriu un post despre discutiile mele cu proful. 6h

  • Retele Locale de Calculatoare, Structura Sistemelor de Calcul - cat de cat logice, mi-era frica ca voi toci 2.000 de slide-uri, dar a fost relativ lejer. nu merita sa mergi la cursuri :). 20h fiecare

  • Proiectarea cu Microprocesoare - nu stiu ce sa spun. am cam dat-o in bara cu proiectul si examenul. au fost anumite motive de sanatate, dar cred ca se poate lua nota mare foarte usor. important e sa te coordonezi cu timpul. ?h

  • Masurari Electronice si Sisteme de Masura - ca intre popi (pentru cine nu stie bancul: eu spuneam ceva, proful isi facea cruce; proful spunea ceva eu imi faceam cruce). nu credeam ca o sa zic asta, dar proful e super de treaba (cel putin a fost astazi) - cred ca nu mi-a citit blogul.

6 comentarii:

Razvan Alecsandrescu spunea...

stii ce-a fost fain la PM ? ca dupa atata teorie goala la DCE/CIL/SCD sau cum naiba s-or numi mai nou ( EEA ....whatever) PM-ul iti oferea satisfactia de a vedea o dioda si de a lipi un tranzistor + a scrie putintel cod si sa te trezesti ca ai o jucarie electronica ce functioneaza cu adevarat. mie mi s-a parut o materie faina ... si domnul tapus e un profesor care merita tot respectul.

mesm -> funny shit :D. btw. proful e intotdeauna de treaba. cred ca i se face mila de cate prostii vede.

daca ti-a placut SO sa vezi PSO-ul ;). mult mai hardcore dar vorba cuiva: "cand ti-a iesit tema ai un sentiment de << YEAH BABY ..I RULZ >> ".


my 2 cents.

Monica spunea...

hmm... ce legatura are bd-ul cu web-ul?
cred ca un pic de sql e util oricui, indiferent daca face assembler sau jsp

Alexandru spunea...

monica: sql e bun oricui... doar ca ma refeream la pustii "programatori web profesionisti" care habar nu au ce inseamna sa construiesti o baza de date. pana acum o saptamana nu stiam de cele 3 anomalii sau cum sa construiesti o baza de date cu minim redundanta. :)

Anonim spunea...

Salut!
Am ajuns intamplator pe blog-ul asta si se intampla sa fiu unul din pustii aia "programatori web profesionisti". Nu vreau sa fac un post foarte lung, insa as dori sa stiu de ce programarea web este privita de sus de toti cei care nu au avut contact serios cu ea?

La baza programarii web nu sta constructia bazelor de date ci utilizarea lor. E ca si cum ai spune ca trebuie sa stii sa creezi componentele unui calculator ca sa poti programa pe el. Asemanarea este oarecum fortata, insa inglobeaza destul de bine ideea mea.

Alexandru spunea...

@kinetic: n-am vrut sa te ofensez, probabil esti un programator web bun. am si eu un prieten care e programator web dinainte de liceu si am vazut acelasi site refacut de cateva ori si am observat diferenta in ergonomicitate si estetica dar am vazut in .ro o groaza de site-uri facute de "programatori profesionesti" (gsp, libertatea, tvr, cotidianul sunt unele exemple clasice; pe vremea cand citeam blogul lui zoso stiam mai multe). toti programatorii astia si-au dezvoltat o intuitie needucata care, crede-ma, isi are limitele ei. cati "programatori web" cunosti care stiu concepte de baza despre culori (cum ar fi cat rosu trebuie sa pui intr-o pagina)?

Anonim spunea...

Cu exemplele date ai dreptate. GSP a fost dintotdeauna un site extem de prost realizat, desi au avut numeroase incercari. Nici macar cele mai simple metode de comprimare a continutului nu le-am vazut la ei, dar fie.

In Romania sunt intr-adevar multe site-uri slabe care fac o groaza de bani (clubafaceri, gsp, conquiztador, etc - cam toate site-urile de top sunt asa, exceptie facand neogen care pare sa fie extem de bine realizat din punct de vedere tehnic).

Cu toate astea, sunt persoane care activeaza in domeniul asta de ceva timp (printre care ma numar) si care spera ca intr-o zi o sa fie apreciate site-urile bine facute, care se incarca rapid si care sunt usor de citit. Pentru a realiza un astfel de site este nevoie de extrem de multa munca si cunostinte, dar momentan ele nu sunt chiar foarte apreciate.

Cat despre cei care se ocupa de partea grafica (nu ii pot numi designeri pe cei din Romania) - de vina este faptul ca nu prea se face asa ceva prin facultati, iar cei putini care fac design-uri superbe nu sunt nici pe departe la fel de proeminenti in industrie ca designer-ii gen GSP (ai ales un exemplu bun :) ).

O sa mai scriu mai incolo, momentan am scris destul de mult. Acum inteleg despre ce vorbeai si sa stii ca sunt de acord cu tine.