vineri, 6 februarie 2009

derivate

Ce detestam cel mai mult la laboratorul de Teoria Sistemelor era sa ies la tabla. Acolo primeai o problema in care enigma erau niste derivate/integrale. In gand ziceai vreo doua de mama profului fiindca tu nu citisei nimic in prealabil, iar el iti raspundea repede cu nota doi pentru ca ai gresit derivarile. De la laborator trebuia sa pleci convins ca stii mai putine decat credeai ca stii cand intrasei in sala cu doua ore in urma. Circula o vorba prin poli referitoare la laboratorul asta: "faci ce faci si iar este marti".

Sever se vindea ieftin, dar in cantitati mici. Cu 200.000 lei vechi cumparai doua carti care valorau exact doua puncte. Eu mi-am luat tapa fiindca prima carte am cumparat-o la gramada si n-am ajuns pe nu stiu ce lista (un nenorocit de coleg/colega). Nu-i nimic, a doua carte am luat-o personal de la Sever cu dedicatia autorului: "Bai, da' disperat mai esti".

Mi-am amintit de Server cand urmaream cursul 2 a lui Leonard_Susskind despre Special Relativity (imi pare rau, nu stiu echivalentul in romana). Tinta cursului e diferita (ingineri la poli vs audienta generala), dar impresia generala e ca nu trebuie sa stii matematica ca sa intelegi fizica.

4 comentarii:

Alex spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Alex spunea...

Relativitate restrânsă, dar mai traduc prietenii şi "relativitate specială".

Fizica şi matematica făcute în Poli sunt încercări psihice, nu cred că îşi pune cineva problema că rămâi cu ceva după ele, dar dacă le rezişti înseamnă că poţi îndura multe. (cui crede că lucrul ăsta e o chestie pozitivă şi o încercare prin care trebuie să treci îi urez să urmeze aceeaşi gândire şi să se înroleze în armată)

Am citit în ultimul timp câteva cărţi (Simon Singh, Mario Livio) din care mi-am dat seama cât de puţin am înţeles după un car de cursuri de matematică şi fizică făcute degeaba.

AlexJ spunea...

și din păcate, nothin's changed :-<
oricum...această materie sincer nu știu ce caută la secția de Calculatoare. Și de fapt nu e problemă că există, dar că se pune în semestrul respectiv mai mult accent pe ea decât pe materiile care ar trebui să fie la Calculatoare (ex. Analiza Algorimilor sau Programarea în limbaj de Asamblare)
urâtă materie TS-ul..bleah

Unknown spunea...

Mai nou cartea valoreaza doar 1 pct....din 100.