marți, 4 decembrie 2007

sf andrei

Beat sunt cand scriu aceste randuri, scuzati incoerenta. Tocmai a fost sfantul andrei si am baut destul... si am aflat deasemenea o groaza de lucruri despre poli. nu-mi amintesc de la cine, dar am sa incerc sa le enumar:

- Florin Pop, actual profesor universitar la poli, fost student (tot la poli) a picat SO si PSO pentru ca si-a copiat unele teme. In aceste conditii in state studentii sunt exmatriculati. Desi Tapus a insistat ca Pop nu a copiat, noroc cu Tavi ca nu a fost deacord. Respect pentru Octavian Purdila.
- Eleonora (Nora) nu prea are habar despre Cell, si SSC in general. Stiam ca e varza, dar nu credeam ca e mai slaba decat studentii carora le preda. Se pare ca in poli asistentii se aleg doar dupa nota.
- I-am scris d-lui profesor Slusanschi ca vreau sa ma inscriu la cursul de Cell si nu mi-a raspuns. Am aflat ca dumnealui selectioneaza doar anumiti studenti "pe care ii stie el" printre care si Eleonora, care s-a aflat in treaba vreo 4h pe la cursul la care am vrut sa ma inscriu.

Daca imi mai amintesc revin cu un update.

Update: am fost astazi la cursul de Cell. Asa cum mail-ul meu a fost ignorat, am ignorat si eu raspunsul si m-am dus :).
Update: Grigore a lasat un comentariu destul de interesant la acest post. Cititi-l mai jos.

13 comentarii:

Irina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Irina spunea...

Dacă te interesează alte achiziţii la colecţia "anti-poli" uite aici două linkuri. În comentariul de mai sus nu se vedeau ca lumea, aşa că l-am şters... Articolele sunt scrise de mine şi sunt
aici
şi
aici

Alexandru spunea...

as fi putut jura ca asculti pink floyd cand am vazut numele site-ului celui de-al doilea articol :).

anyway, mersi pentru linkuri.

Irina spunea...

Păi chiar ascult :) Şi, for the record, prefer apelativul "tipă" celui de "tanti" :)

Dragos spunea...

well, paote a dat la altu sa copieze Pop... sa plecam de la prezumptia de nevinovatie :)

miChou spunea...

dacă te deranjează Eleonora ar trebui să-l vezi pe Adi Nistor. Nora măcar era capabila sa se exprime coerent :|

Alexandru spunea...

nu ma deranjeaza... e funny atat timp cat nu are asteptari prea mari de la noi :).

Unknown spunea...

Confirm informatia despre Pop. Sursa mea a fost coleg de generatie cu respectivul.

Unknown spunea...

Informatia este reala. Lucrurile s-au petrecut acum 4 ani, cand, probabil, multi dintre voi nici nu erau studenti.
Florin Pop si un alt coleg, Octavian Nita, au fost prinsi avand teme asemanatoare. Amandoi au fost pedepsiti, fara a se stabili exact sursa si destinatia. Pedeapsa stabilita de prof. Purdila pentru aceasta fapta era repetarea materiei (SO), cu laborator si teme, in anul urmator. Din cauza ca aceasta masura i-ar fi adus serioase prejudicii, atat in planul reputatiei cat si al finantelor (bursa), Florin a insistat pe langa prof. Purdila sa-l lase sa dea temele si examenul in vara. Purdila a acceptat, cu conditia ca Pop sa renunte la PSO si, implicit, la C3.
Atunci a intervenit pe fir domn Tapus, care a insistat pe langa Tavi Purdila ca Florin e un baiat bun si ca nu merita o pedeapsa asa aspra. Deh, ne-am obisnuit cu meteahna romaneasca cum ca doar unii se supun regulilor. In cele din urma, Tavi a acceptat (nici nu cred ca avea alternativa) si Pop a continuat C3 si si-a dat temele in vara.
La PSO (tot in acel an - 2004) ultimele teme s-au corectat foarte tarziu, iar unii au tras sperante ca nu se vor mai corecta si se va pune 10 din oficiu tuturor celor care au trimis ceva, cum se intamplase cu un an inainte le PC.
Mare greseala, deoarece temele s-au corectat in timp util si s-a descoperit ca Florin Pop trimisese o duda, adica o arhiva goala, sperand ca nimeni sa nu observe.

Redau integral mesajul de scuze trimis de Florin Pop pe lista de SO (la constrangerea lui Tavi Purdila, bineinteles). I-am cenzurat adresa de email, din motive etice.

Date: 13 Feb 2004 08:35:25 -0000
From: Florin Pop
To: so@atlantis.cs.pub.ro
Subject: [so] Tema mea / Tema Niata Octavian
Reply-To: so@atlantis.cs.pub.ro

Salutare tuturor...

Vreau sa fac un anunt pentru toti colegii mei si pentru asistenti si nu in urma pentru domnul profesor Octavian Purdila

Regulile cu privire la copierea temelor de pe site sunt:

"Se considera copiate doua teme care seamana suficient de mult pentru a putea trage aceasta concluzie. Modificarea unei alte teme, asemanarea mai mult sau mai putin evidenta a implementarii, bucati de cod identice etc. duc la considerarea temelor in cauza ca fiind copiate."

Printre aceste lucruri se incadeaza si ceea ce am comis eu. A fost o greseala din partea mea si o bunavointa din partea lui Nita Octavian care a facut acest lucru. El mi-a explicat si mi-a dat foarte multe lucrui cu privire la tema respectiva si se pare ca eu am reprodus ideile lui astfel incat ceea ce conduce la facpul ca temele seamana suficient de mult pentru a trage concluzia ca sunt copiate.

Asadar pentru toti cei care ma cunosc si inteleg situatia rog sa ia aminte la ceea ce am facut si sa nu faca si ei aceeasi greseala.

Multumesc domnului profesor pentru regula cu temele care le pot da la toamna.

Florin Pop.

P.S Nu uitati ca un proverb romanesc spune ca "Omul din greseli invata." Si cel mai bine invata din greselile altora.

Nu nutresc vreun sentiment de invidie sau dispret fata de colegul meu de generatie, Florin Pop. Dar, ca si altii, nu mai suport mizeria morala care se prelinge in toate ungherele acestei societati si incerc sa o combat cum pot, acolo unde o intalnesc, informare obiectiva, luari de pozitie etc.

Poate intentiile domnului Pop sunt bune, dar nu voi fi niciodata de acord ca scopul scuza mijloacele.

Cineva imi povestea ca la Yale se aflase, dupa mult timp, ca un fost student ar fi copiat la un examen.
Universitatea a facut investigatii si, in urma lor, i-a retras repectivului diploma. La noi, s-a stiut tot timpul ca Florin Pop a incercat sa pacaleasca, iar acum e profesor. Mie, cel putin, mi se pare inacceptabil.

Voua?

Unknown spunea...

Eu o sa-l apar pe florin &o sa spun ca oricine poate gresi... daca am fi la yale probabil ca am avea timp suficient sa ne facem temele &nu am fi obligati sa petrecem timp efectiv irosit(nu tot, dar mult) in facultate. sistemul e prost dar cred sincer ca florin e un castig pentru acesta. nu uitati ca e o criza acuta de oameni talentati in invatamant: cei care isi stiu materia uneori nu-si respecta deloc studentii, cei care nu ne fac probleme nici multe sa ne invete nu au...
eu cred ca florin are ce sa-i invete pe studentii lui, &e de treaba. daca n-ar fi &oameni ca el, ar trebui sa contati direct pe tapus &cristea v-ar fi tare greu...

Alexandru spunea...

michi, nu stiu dc ti se pare timpul "inrosit" la noi... la yale e la fel, plus ca acolo se presupune ca studentii sunt in general mai inteligenti/silitori/tocilari decat cei de la poli si in cosecinta cantitatea/dificulatea temelor e mai ridicata.

din experienta: am avut si eu ocazia sa fac niste teme de la o universitate celebra din state. temele erau de la cursuri introductive de informatica, dar erau la obiect si destul de grele. sa-ti dau un exemplu: prima (sau a doua) tema la un curs despre procesoare suna cam asa: "se dadea un program in C care citea numele de la tastatura si iti dadea nota D. studentul trebuia exploateze un bug (un buffer overflow) ca sa afiseze pe rand ca studentul primeste notele C, B, A." solutia era ca trebuia sa diseci sursa transformata in limbaj de asamblare si dai ca intrare un cod masina + stack pointerul + numele tau. intrebarea mea e ce faceai tu dupa jumate de semestru de plas? cred ca afiseai numere in hexa pe ecran.

Bogdan spunea...

Faza cu profesorul care a copiat ( in timpul studentiei ) la nu stiu ce examen este des intalnita , sub alte forme, in toata societatea. Ministrii si oameni cu functie care sunt alesi doar pe criteriul performantei, nu si cel moral. Obsesia performantei vine din vest, unde daca ceva nu are efecte clare, materiale, financiare, nu merita facut. Vezi ascensiunea corporatiilor si politica lor curenta ( sacrificam orice pentru a avea clienti - distrugem vieti, defrisam paduri - vezi amplasamentul ikea, distrugem orice fel de norma morala doar pentru a vinde cat mai mult ). Asa e lumea asta.

ek spunea...

chestia despre curatenie morala e usor deplasata - e mai degraba cristalofilie:
http://www.youtube.com/watch?v=FOMbfAKSYHQ